על המושג "נכות רגשית" שמעתם?
המושג חדש יחסית ועדיין לא מוכר ע"י ביטוח לאומי.
והכוונה היא לאדם מתגונן, המעדיף לא להראות רגשות ולא להבין או להתחשב ברגשות של אחרים, כי זה מביך, זה לא מקובל ואולי יתפרש כחולשה, כאשר רובנו נוטים להיראות חזקים.
ביטוייה של הנכות הזאת הן קיפאון רגשי/אטימות רגשית מצד אחד או רגישות יתר ובמילים ציוריות יותר – רכבת הרים רגשית, שניהם צדדים של אותו מטבע.
לצערנו, רובנו לוקים בנכות זו באחוזים אלה או אחרים. במקרים קיצוניים ביותר: 100% נכות רגשית = חוסר אנושיות.
חוסר מודעות רגשית מוצאת ביטוי חזק וכואב מאד הן בחיי משפחה והן בחיי חברה.
דוגמאות יש בשפע.
כל אחד ואחת יכול לשים על השולחן רשימה ארוכה ומגוונת, אם זה נוגע בעצמנו אנו, ואם במוסדות המשרתים או מייצגים אותנו.
ממה זה נובע? – מקדמת דנא אנושות הייתה שרויה בהישרדות. על אותן הסיבות לכך או השורשים צמחו ענפים רבים חדשים בהתאם לתקופה. פעם אלה היו בעיקר חיות טרף, אסונות טבע ומלחמות בין אישיות ובין שבטיות, בזמננו נוספו אליהם אתגרים של חברה תחרותית, הישרדות כלכלית, התמודדות עם מחלות למיניהם ועוד.
גם רוב האנשים העשירים והמסודרים מכל הבחינות במושגים המקובלים בימנו לא חווים אושר אלא מתוסכלים ולא מאוזנים רגשית. חלק ניקר מהם מוצאים פורקן בבגידות, התמכרויות למיניהם ועד להתאבדות במקרים קיצוניים. גם אחילה רגשית, קניות רגשיות ואפילו אנורקסיה הם תוצרים של חוסר מודעות רגשית ואי היכרות עם דרכי הכלת רגשות של עצמנו ושל סובבים אותנו.
הגורמים לכך יכולים להיות רבים, מחינוך שאין להראות רגשות, דרך תחושה שכך בטוח יותר, להרגיש ולבטא רגש פחות.
אבחון בשיטת התדר ואימון רגשי להצלחה מספק לנו כלים יעילים ביותר להתפתחות, תפיסה בריאה יותר של עצמנו ושל המציאות שלנו המאפשרים לשמור על יציבות רגשית ותחושת האושר.