פגשתי לאחרונה מכר אחד, אב מסור שדואג לילדיו. בפגישה קצרצרה שהייתה לנו, כי מיהר להסיע את בנו לפעילות כלשהי, סיפר שאחת מבנותיו לא מצליחה בלימודים, ושהם פשוט לא מעניינים אותה. ההורים הפגישו אותה עם קואצ'רית (מאמנת) ולשמחתם הרבה הישגיה השתפרו.
לכאורה זה נשמע נפלא, יחד עם זאת, נשאלת פה השאלה: איזה חלק בנשמתה של הילדה הישגים אלה באים לשרת? האם הם משרתים ומחזקים את האגו של הילדה ומכינים אותה לאתגריה של החברה התחרותית, או שהם נובעים מתוך גילוי המהות שלה וכתוצאה של חיבור עמוק למי שהיא באמת, כלומר, לייעוד שלה בעולם?
ייתכן שהאופציה הראשונה עומדת לרשותה כעת, כי זה מה שהאימון הקלאסי מקנה לאדם – השגת המטרה שהגדיר לעצמו (ובמקרה הספציפי הזה גם את המטרה הציבו הוריה).
נשאל עוד כמה שאלות:
– כמה זמן הדבר יחזיק מעמד?
– האם זה ישרת אותה לאורך כל הדרך?
– האם זה יתרום לתחומי החיים האחרים?
– האם זה יביא לה סיפוק ואושר אמיתיים?
– מה בדיוק מנהל אותה?
והשאלה האחרונה היא שאלת השאלות: מה מנהל אותנו, או במילים אחרות – מתוך איזה מקום אנחנו פועלים? האם העשייה היא ביטוי של המהות שלנו, צורך נשמתי עמוק, או שהיא ביטוי להישרדות ובאה מתוך מה שנקרה ה"קליפות", ה"כפיל" שלנו, האגו שלנו?
מניסיוני האישי אני יכולה להעיד שהייתי תלמידה מצטיינת, אך ניהל אותי שם הצורך לרצות את הוריי. זו הייתה דרכי להרחיק אותם מהעולם הפנימי שלי, שהיה שונה במהותו מעולמם, ולשמור על המרחב שלי. בהמשך, שנים רבות עבדתי כמהנדסת בחברות הגדולות. זה שירת נאמנות חלק מסוים מנשמתי, את האגו שלי, אך עמוק בתוך תוכי הייתי מתוסכלת וחייתי עם השאלה "מה לי ולכל זה?"
אנו פוגשים מדי יום פקידים מתוסכלים במשרדים השונים, מוכרות מתוסכלות בחנויות, נהגי אוטובוס מתוסכלים ואפשר להמשיך בקלות את הרשימה. סביר להניח שהלקוחות שלהם ייפגעו ויצאו מתוסכלים גם הם מכל אותם מקומות. גם אם לימדו אותם להתנהג יפה, הלקוח יזהה את הזיוף וייצא עם הרגשה לא נעימה. הכרתי מישהו שהגשים את חלומה של אמו שיהיה רופא, שלמעשה עניינו אותו דברים אחרים לגמרי.
תארו לעצמכם לו כל אחד היה ממלא באהבה ובהתלהבות את התפקיד המיועד לו, איך הם עצמם היו מרגישים ואיזו תחושה היו גורמים ללקוחות שלהם? זה נראה פה ושם, אולם לעתים נדירות.
אם אנחנו צועדים בעולם באחדות עם עצמנו, דרך שכזאת תומכת בבריאות שלנו. כל מחלה מצביעה לנו על כך שסטינו, שבגדנו בעצמנו, וכל הקונפליקטים בחיינו באים בדיוק מאותה הסיבה.
אימון רגשי בשיטת התדר, המבוסס על גילוי המהות שלנו, נותן מענה מושלם לכל השאלות שהעליתי במאמר הזה. בכל שלב בחיינו ניתן לבדוק ולדייק בשאלה מהי המהות שלנו וליישר את קו החיים.
לפעמים אנשים פוחדים משינויים, חושבים שהם בהכרח כרוכים בהקרבה כלשהי, אבל זה לא חייב להיות ככה. כל שינוי ניתן לעשות בהדרגה ובחוכמה מבלי להיפגע ומבלי להשאיר "פצועים בשטח".
אשמח לעמוד לרשותכם